SOĞUK SIKIM SIZMA ZEYTİNYAĞI CAM ŞİŞE 500 ML

24.50 TL
Hızlı Gönderim
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar

SOĞUK SIKIM SIZMA ZEYTİNYAĞI :

  Kırılarak hamur haline getirilen zeytinler normal yağ sıkım aşamasında en fazla 37-38 derece sıcaklıkta su ile ısıtılır. Soğuk sıkımda ise bu sıcaklık azami 27 dereceyi geçmez. Bu yöntemle elde edilen zeytinyağı, diğer yöntemlere göre aynı zeytinden elde edilen yağ miktarı düşük ve daha maliyetlidir. Ancak mekanik üretime göre yağ nefaseti dağa farklı, yumuşak ve  biraz daha yoğun dur.

Ilık su kullanılarak sıkılmış olması nedeniyle aroma,lezzet ve vitamin kayıpları en düşük seviyededir.

Zeytin meyvesindeki tat,koku , aroma ve vitaminler daha keskin hissedilir. Özellikle salatalarda, soğuk ve sıcak yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilen bir zeytinyağı çeşididir.



ZEYTİNYAĞLARIMIZIN HİÇ BİR ÇEŞİDİNDE KİMYASAL  RENK,
KOKU VE AROMA VERİCİ,  İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI KATKI  VE 
 
DİĞER BİTKİSEL YAĞLARDAN  KARIŞIM  ASLA YOKTUR

VAKIFLAR GÜVENDİR...

VAKIFLAR MARKASI 

Vakıflar Genel Müdürlüğü,  Ayvalık, Burhaniye, Havran, Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit ilçelerini  içine alan ve Edremit Körfez Bölgesi olarak bilinen hat üzerinde  Yaklaşık 14.000 dekar arazide  yaklaşık 165.000 adet zeytin ağacı varlığına sahiptir.



Vakıf Arazilerin hepsi Kökleri tarihten gelen Bir inancın, Sevginin, Cömertliğin,  Barışın  temsilcisi Ecdat Yadigarı Emanetlerdir.



Bu Zeytinlik arazileri “ Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü ” eliyle yönetilmektedir.
Müdürlüğümüz 1940 yılında ilk defa 3913 sayılı kanun ile  kurulmuş ve Kuruluş amacı “ Vakıf zeytinliklerinin korunması, kollanması, ıslah edilmesi ve işletilmesidir.



Bu amaçla tarihten gelen bir Kamu bilinciyle, kendi tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği Zeytin, Zeytinyağı ve diğer ürünlerini  ‘ VAKIFLAR ’ markası ile kendi satış noktalarında ve diğer yöntemler ile tüketiciyle buluşturmaktadır. 


Henüz bir yorum girilmemiş.
Yorum girebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ürün Sepetinize eklendi!